Bu Festival Bizim "Mutluluğun Ritmi"
Kreşendo’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Bu Festival Bizim, 1 Kasım'da başlıyor.
Kreşendo’nun düzenlediği, Üretim Kaydı’nın da medya partnerleri arasında olduğu “Bu Festival Bizim” üçüncü yılında 1-8 Kasım tarihleri arasında sizlerle buluşacak.
Kreşendo, çok sesli bir müzik sektörü için bilgi üreten, eğitim veren ve insanları müzikle buluşturan bir sosyal girişim. Haziran 2021’den beri gerçekleştirdiği projelerle müzik sektörüne yeni bir soluk getiren Kreşendo, müzik endüstrisinde eşitliği teşvik ederken kültürün demokratikleşmesine katkı sunuyor.
📌 Üretim Kaydı’nın 4.sezonunda Kreşendo'nun kurucu direktörü Beril Sarıaltun’la konuşmuştuk.
Konserler
2024 Mayıs’ta gerçekleşen Eurovision’da Yunanistan’ı temsil eden başarılı şarkıcı Marina Satti, Kreşendo organizasyonuyla 1 Kasım'da Volkswagen Arena'da ilk Türkiye konserini gerçekleştirecek. Selût’un yenilikçi ve deneysel performansıyla başlayacak olan konser, Levi’s destekleriyle gerçekleşecek Nova Norda konserinin enerjik performansının ardından Yunan, Arap ve Balkan müziğiyle pop müziğini kendine has bir tarzda birleştiren Marina Satti’yle devam edecek.
1 Kasım’da Marina Satti öncesi dinleyeceğimiz ve Arena’yı sallayacağına emin olduğum Nova Norda ile haziran ayında HOPE Alkazar’da gerçekleştirdiğimiz “Müzik Yolculuğunun Peşinde” etkinliğe gidiyoruz ve “Beteri Yok Uslanmaktan” şarkısının çıkış hikâyesini ondan dinliyoruz. Konserde buluşmak üzere.
“Beteri Yok da bir karakter hayal ettim, yine Dinozorlar'daki gibi ya da Peşindeyim Kendimin'deki gibi sivri sivri konuşan, yaralamaya çalışan, yine kendiyle yüzleşemeyen, kendiyle konuşamayan ve bu yüzden kendiyle iletişimini sağlayamadığı için senin de kendin...Ya kendi sanki parlayamıyor karanlık içerisi diye senin de ışığını söndürmek isteyen bir insan varmış gibi düşünüp. Böyle büyük büyük, keskin keskin konuşuyor ama onu böyle birazcık deşse oturup ağlayacak bir karakter gibi düşünüp, sen nasıl ne hakla benim yaşayışımı, ahlak anlayışımı, giydiğimi, düşündüğümü, söylediğimi yargılarsın. Ben sadece benden sorumluyum ve eğer ki senin kurallarına uymayarak sana göre yanlış bir şey yapıyorsam bana göre iyi ki öyle yapıyorum, o zaman çünkü bence çok daha mantıklı düşünüyorum. Uslanmayacağım, senin için uslanmak buysa uslanmayacağım.”
Festivalin üçüncü günü olan 3 Kasım’da Salon İKSV'de alternatif müzik sahnesinin öne çıkan müzisyenlerinden Dilay Dal, Sera Savaş, Maya Perest, Melisa Karakurt ve KARDELEN dinleyicileriyle buluşacak.
8 Kasım’da ise festivalin kapanışı Postane’de Selin Baycan konseriyle gerçekleşecek.
İlham Verici Konuşmalar ve Atölyeler
Bu Festival Bizim, her sene olduğu gibi bu sene de konuşmalar ve atölyelerle katılımcılarına özgür bir düşünme ve üretme alanı sunacak. Müzik, dans, hareket, yaratıcılık alanında gerçekleşecek etkinlikler bizi bekliyor.
Festivalin teması “Mutluluğun Ritmi” çerçevesinde ilerleyecek ilham verici konuşmalar, katılımcıları birlikte düşünmenin, eğlenmenin gücünü keşfetmeye teşvik edecek. Müzik ve psikoloji arasındaki ilişkinin tartışılacağı “Müzisyenlerin (Akıl) Sağlığı: Müzik Sektöründe Mutluluğun Resmini Çizebilir Miyiz?” başlıklı oturum, Deniz Koloğlu’nun moderatörlüğünde İdil Meşe, Özge Ç. Denizci’nin katılımıyla gerçekleşecek. Dayanışma ve birlikte hareket etmenin önemine vurgulayacak “Mutluluğu Paylaşmak: Birlikte İyi, Birlikte Güçlü” başlıklı panelde Bihter Ayyıldız’ın rehberliğinde Kaya Demiral, Yağmur Çoban ve Emre Güzel farklı disiplinlerden gelen deneyimleriyle ilham verici hikayeler sunacaklar. “Karanlık Zamanlarda Umudu ve Mutluluğu Konuşmak” isimli oturumda ise Olcay Akyıldız, Zeynep Uysal ve Hande Ortaç edebiyatın karanlık zamanları anlatma gücünü ve alternatif anlatılarla kurulan var olma mücadelesini tartışacaklar.
Asena Günal ve Asena Hayal rehberliğinde gerçekleşecek olan Kreşendo’yla Sokaklar Bizim: Beyoğlu, festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında yer alıyor. Katılımcıları Beyoğlu’nda bir hafıza turuna çıkaracak olan program, Beyoğlu’nun geçmişinden günümüze ulaşan hikâyeleri, değişen dokusu ve kültürel mirasını ele alıyor.
5 Kasım’da üç atölye birden 🎉
Şükrü Kibar ile Dans ve Hareket: Boybye Class
Simge Pınar ile Yaratma Cesareti & Şarkı Yazma Atölyesi
Çağıl Kaya ile Vokal Atölyesi: Temel Teknikler
📌 Simge Pınar’la atölye deneyimini ve son albümünü konuştuğumuz bölümü tüm podcast mecralarından dinleyebilirsiniz.
🟢Konser ve atölye, biletleri Biletix’te! Konuşma katılım formları ise kresendobiz.com’da! Festivali keşfetmeye ve yaşamaya 🥂
1 Kasım'da sadece Selût dinleyebilsek keşke! :/// 20'lik bültene konuk olmuştu, o şekilde tanımıştım ilk. İyi ki tanımışım, sonrası malum: tekrar tekrar dinleme hastalığı 🌹